Nio pigga Banzaivalpar är nu 7 veckor. (dra med pilen över bilderna så syns namnen)

Ester BlendaRosa ParksOm en vecka ska Banzai- och Sparrisvalparna flytta till sina nya hem. Alla har namn från storslagna förebilder och ska med tiden bli något storslaget.
Ester Blenda ska bo i Åmotfors, Rosa Parks hamnar i Åkers styckebruk, Madonna reser till Sunne, Nelson ska bli polishund och hamnar till en början hos fodervärd, Malala flyttar till Västerås, Teresa ska till Stockholm, Mahatma åker till Spånga, Marie Curie hamnar i Uppsala och Verdi ska till Tierp. 

MadonnaNelsonMalalaTeresaMahatmaMarie CurieVerdi

Valp från Pilens kennel

Lejon med valpLiten gul vilarAlla valpar som lämnar Pilens kennel gör det enligt Svenska Kennelklubbens regler. När de hämtas, åtta veckor gamla, är de chipmärkta, vaccinerade och veterinärbesiktigade. De växer upp i hemmiljö, fodras med rå köttfärs och hundfoder samt avmaskas regelbundet.
Tikarna som går i avel är höft- och armbågsröntagde samt ögonlysta.
De optigen- myopati- och dvärgväxttestas alternativt paras med hane som är testad och konstaterad icke anlagsbärare.

Med valpköpet följer introduktion i apporteringssportens värld. Valpköpare är alltid välkomna att ställa frågor.

 

Pilens Banzai och Willowridge four Seasons "Sparris" fick 9 valpar den 14 maj

Först kom det 5 tikar, sen 3 grabbar och så sist en tik till.  Sammtaget fick Banzai alltså 9 valpar. 4 gula tikar, 2 svarta tikar och 3 svarta hanar. Alla ser ut att må bra men de som väntar på besked om de kan få en valp får vänta en vecka till för säkerhets skull. 

SparrisSparris

 Banzai valpade 14 maj

Banzai

Så här 

Banzai

skriver Sparris matte om honom. "Willowridge Four Sesons är en gul, ståtlig hane som fyller 3 år den 29/12-17.  Han har alltid varit mycket lugn och stabil vid min sida men jobbar i ett högt och intensivt tempo. Han är social och snäll mot både folk och andra hundar. Han har varit med sedan 1 års ålder på jakt av fasan, rapphöns och änder. Hans stora förtjänst är markerings- och viltfinnarförmåga. Han är helt stadig och tyst vid passiviteten. Sparris är startad en gång i Nkl med en 1:a som pris. Domarens kommentar: En mycket fokuserad, arbetsvillig apportör som har alla viktiga egenskaper. Utmärkt sökarbete, bra markerings arbete, utmärkta apporteringar, stor vattenpassion. En effektiv apportör."

Du kan läsa om Sparris på SKK:s hunddata och på rasdata för labradorer.

Om Banzai hittar du info på den här hemsidan under rubriken hundar och nyheter.

Sparris är ögonlyst UA 10/8-17. Är fri genom föräldrarna prcd PRA och Sd2 även testad fri CNM.
Även Banzai är heridiärt fri från PRA och CNM.

 

Pilens Lejon + Capandus Skye Loch Bracdale "Frank".

Lejon och Franks valpar föddes den 3 februari. Fördelningen blev 4 tikar och 4 hanar. En av varje kön är svart. Snart 3 veckorFrankFrankFrank, fotad av BenitaLejon 

lejon

Det känns nu ganska säkert att Lejon är dräktig med Frank.

Om Frank kan du läsa på kennel Capandus hemsida. Samt här på rasdata för labradorer samt här på SKK:s hunddata.
Om Lejon kan du läsa ganska mycket på den här hemsidan. Både under rubriken nyheter och rubriken hundar.

Varken Lejon eller Frank ärbärare av PRA eller CNM. Frank bär SD2 men Lejon är testad fri.

 

Franks matte skriver så här om honom: "Om jag skulle bli ombedd att beskriva Frank med ett enda ord får det bli – Balans! Frank arbetar som apportör ca 2-3 dagar i veckan under säsongen. I arbetet är han lugn och fokuserad vid sidan och när det är dags för jobb arbetar han kraftfullt och effektivt. När han närmar sig viltet sänker han tempot, höjer intensiteten i näsarbetet och följer fint upp vittringen.Frank har ett mycket vackert huvud och den fina blick som jag tycker är så viktig hos våra labradorer. Han är en stark, balanserad och välbyggd hund. Lite old fashion. Hans mentalitet är det jag älskar mest hos honom: trygg, väldigt stabil, glad och positiv. Han har en go inställning till sin omgivning, stora som små, två- som fyrbenta, och är vänlig och öppen mot alla. Han gillar att samarbeta och tar gärna kontakt. En hund som det är väldigt lätt att älska!Frank är Balanserad i alla delar: i arbetet, exteriört och mentalt.”