Sept 2021 Bim, Loka, Cava, Banzai, Rhae, Soya, Zally, Fanta, Skipper, Lovis, Doris, Ester, Trolla, Casper, Atlas, Puma, Vega, Ru

Jens o Casper

Pumas o Vegas veckovinstPuma o VegaBirgitta o EsterJohan o Bim, P NeptunusAnette o Loka (P Madonna)SoyaSkipperSusanne o Fanta (P I-or)

Ru, 2 år. 

AtlasDet dags att gratta alla dessa duktiga valpköpare igen.

Johan och Bim (P Neptunus) som tagit både ett 2:a och ett 1:a pris i elitklass.
Anette o Loka (P Madonna) som tagit sin andra etta i ÖKL och nu är färdig för att starta i elitklass.
Kristina o lilla Cava (P Puh) som fått ett 2:a o ett 3:e pris i elitklass.
Eva o Soya Jupiter som fått ett 2:a pris, o ett 1:a pris i ökl o nu är uppe i elit.
Elsa och Rhae (P Miramis) som fått ett 3:e o ett 2:a pris i ökl.
Susanne o Fanta (P I-Or) som fått ett 1:a pris i NKL.
Björn o Skipper som fått ett 1:a pris i NKL.
Björn o Trolla som fått ett 3:e pris i elit.
Marilois o Banzai som fått två 3:e pris i elit.
Åsa o Lovis om fått ett 2:a o ett 3:e pris i NKl.
Agneta o Doris som fått ett 3:e pris i NKL.
Birgitta o Ester som fått ett 1.a o ett 2:a pris i ökl.
Maire o Zally, (P Hydra) som fått ett 3:e påris i ÖKL.
Jens o Casper (P Panter) som fixat det praktiska provet och nu kan titulera sig SEJ(J)CH.
Ann-Sofie o Atlas som också fixat en titel: Svensk viltspårchampion,SEVCH.
Marita med Puma och Vega som båda fått prisbelönta framgångar inom rallylydnad. Vega, som lämnat nybörjarklass efter att ha hamnat på pallen tre gånger varav en som 1:a-pris- tagare med 100 poäng. Puma, som tävlar i mästarklass, har kommit 3:a och fått ett cert och siktar mot chamipionattitel. 
Ru som fått sin andra 1:a i ökl och är klar för B-provselit o därtill gjort två halvgoda KKL med domarbedömningen 3 på båda.

Augusti 2021 Banzai, Loka, Aqua, Ru, Wimbi, Windy, Birk, Lovis, Skipper, Fanta, Vilda, Bim o Doris

Johan o BimTin o VildaRu o Aqua

Banzai o Marilois

 

Wow vad vi Pilenfolk och Pilenfä, har flyt nu. Det är knappt så det får plats på hemsidan. Trots trängseln ska här ändå grattas. Till Marilois och Banzai, som tagit ett 2:a pris i elit, Anette o Loka, som tagit en 1:a i ÖKL, Lasse o Windy (P Virvelvind), Annika o Wimby,  Cornelia o Birk, som tagit var sina 1:or i NKL, Susanne o Fanta, Åsa o Lovis, Björn o Skipper, Agneta o Doris som tagit var sina 2:or i NKL och så förstås husets egna: Ru, som tagti först en 2:a och sedan en 1:a i ÖKL och Aqua, som slog till med två 1:or på rad i ÖKL och numera kan titulera sig elithund.
Som inte det var nog tog Johan och Bim (P Neptunus) först ett 3:e pris och sedan ett 1:a pris i elitklass och därefter klämde Tin o Vilda (P Orkan) till med ett 1:a pris i NKL. Det är faktiskt så man vill säga:TJOHO!

Windy P (Virvelvind)Anette o LokaBirkWimbi

Juli /augusti 2021 Grattis igen Kristina o Cava, Leif o Kati, Sofia o Doris, Anna o Etta, Karin o Britta

Cava o KristinaKatiEttaKarin o Britta

                                                                          

 

 

 

 

 

Den 1:a augusti fyllde Cava (P Puh) 2 år och samma dag erövrade hon sin andra etta i ökl på B-prov. Så bra gjort av henne och matte Kristina. Nu väntar elitklass.

Grattis Leif o Kati som gick från 7:e reservplats till 1:a pris på Nkl, tack vare att husse sa ja klockan nio på lördagskvällen när han fick frågan från Kuså om han ville starta på söndagen.

Grattis till Karin som tog med sin Britta till Umeå för att starta på dubbelprov i öppenklass. Första dagen gav ett 2:dra pris och andra dagen ett 1:a pris.

Och så har vi Anna och Sofia som ställde upp i årets Elitmästerskap med systrana Etta och Doris, (alias P Dione och P Titan) och lyckades storatat genom att göra en repris av sina starter för två år sedan. Sofia och Doris fick ett hedrande 3:e pris under lördagens kvalstarter i elitklass. Anna och Etta fick ett 1:a pris och gick till söndagens final tillsammmans med tio andra hundar. Precis som år 2019 hängde de med ända till slutet och kunde åka hem med en silverfärgad medalj.

Juni/Juli 2021 Karin o Britta, Åsa o Lovis, Kristina o Cava, Johan o Bim, Susanne o Fanta, Cornelia o Birk, Jens, Lena o Tin

Kristina o CavaKarin o Britta, Åsa o LovisWow, två i en smäll. Grattis till mor och dotter, Åsa och Karin, som fört sina hundar, systrarna Britta och Lovis , till viltspårchampions.

Wow, till Kristina och Cava (Pilens Puh) som vann Jaktretrieverklubbens unghundsmästerskap. Grattis igen, för de fixade också jaktretrieverklubbens apporteringsprov. Och grattis igen till 1:a pis i Ökl på B-prov.

Grattis till Johan och Bim (P Neptunus) som fick ett 2:a pris på sin allra första start i elitklass på B-prov.

Grattis också till Susanne och Fanta (P I-Or) som också fick ett 2:a pris på sin allra första start i Nkl på B-prov.

Pilens Birk 

Jens, Tin, Roland o Lena

Grattis tillCornelia och Birk som fick ett 3:e pris på sin första B-porvsstart i NKL. Genomförde hela provet medbravuoch utlovades ett Hp men snubblade förargligt på passiviteten. Även vid dubbelprovets dag 2 blev det ett 3:e pris. Bra gjort trots liten miss.

Och så var det gänget som ställde upp på WT i Nordvik och fixade storslam till Pilenkenneln. Jens och Casper (P Panter) vann elitklassen. Lena och Jack kom 2:a i ökl.Tin och Vilda (P Orkan) kom 3:a i nkl. Och så Roland och Happy ( barnbarn till P Blomman) som kom 3:a i elitkalssen. Tjoho!!

April/maj 2021. Johan o Bim, Sofia o Doris, Marilois o Rasmus/Banzai, Leif o Kati, Björn o Skipper, Nathalie o Wera, Tin o Vilda

Ru  fixar apporteringsprovetP Trogsta, WeraAquaMariloise o BanzaiRasmusJohan o Bim, Pilens NeptunusP Orkan, VildaGrattis P Neptunus, alias Bim, som med husse Johan tog sin andra etta i öppenklass och nu är redo för att starta i elitklass.
Den här gången var ettan stark och enligt domaren endast en snabbslarvig anvlämning ifrån ett hp. Bra jobbat!

Grattis Sofia o P Titan, alias Doris, som fått två 3:e pris på sina B-provsstarter i elitklass.

Grattis Marilois som lyckats storartat med båda sina hundar. Först ett 1:a pris i nkl med Rasmus o sedan ett 1:a pris i öppen klass med Banzai.

Grattis Leif som tagit både ett 3:e och ett 2:a pris i nkl med sin Kati.

Grattis Björn som fick ett 3:e pris i nkl med Skipper.

Gratttis Nathalie och P Trogsta, alias Wera, som fick ett 1:a pris i nkl.

Grattis Tin och P Orkan, alias Vilda, som fixade ett fint 2:a pris på sin första start i Nkl.

Och så grattis till husets egna, och allra bästa, Aqua som tog ett 1:a pris med Hp på sin nkl-start och allra bästa Ru, som fixade inträdesprovet till jaktretrieverklubben.

Oktober 2020 Grattis Lena o Jack, Johan o Bim, Kristina o Cava, Jorun o Theia, Lasse o Vindi, Elsa o Rhae, Anna o Etta

Anna o EttaKristina o CavaJohan o Bim

 Nu är Pilenhundarna på hugget.
Johan och Bim,( P Neptunus) har fixat ett första pris i öppenklass på B-prov.
Kristina o Cava (P Puh) fick ett första pris i nybörjarklass.
Därtill har Jorun o Theia samt Lena och Jack fått var sitt tredje pris i öppenklass.
Och så har vi lasse o Vindi (P Virvelvind) som fick ett andra pris i nybörjarklass.
Elsa och Rhae åkte till Värmland och fick ett tredje pris i öppenklass.
Och så var det Anna o Etta som åkte till Skåne och startade på årets internationella A-prov. Resultatet blev tredje vinnare med bedömningen excellent.
Väldigt bra gjort av en hund som ägnat den mesta tiden av de senaste månaderna åt att sköta om sina valpar. 

September 2020 Grattis Eva o Soya, Marita o Vega, Johan och Bim, Marie o Zally, Åsa o Lovis o Marilois o Rasmus o Ru

Åsa o Lovis (foto Elsa Alkelin)Pilens RuMarilois o RasmusPilens Jupiter (Soya)När SSRK östra arrangerade B-prov i Vaxholm gavs flera Pilenhundar möjligheten att starta.
Bäst gick det för Eva o Soya (P Jupiter) som knep ett förstapris i öppenklass. Tätt följda av Marie och Zally (P Hydra) som tog ett andra pris med Johan o Bim, (P Neptunus) samt Marita och Vega (P Pumas Vega) hack i häl som fick var sitt tredje pris.
I nybörjarklass startade Åsa och Lovis samt husets Ru. Båda fick med sig ett tredje pris hem.

Några dagar senare arrangerade Lrk Östra nybörjarprov i Gullunge. Då fick Ru ett första pris, Lovis ett andra och Rasmus ett tredje.

Augusti 2020 Grattis Marita, Vega o Puma, Elsa, Rhae o Acho, Marilois o Banzai, Karin o Britta, Kristina o Cava, Johan o Bim

Pilens Puh (Cava)Pilens Miramis o ElsaPilens Pumas VegaBritta firarAcho Paladin med mamma Puma

Stort grattis till Marita o Vega, Elsa o Rhae, (P Miramis) som var och en gjorde sitt livs första start i öppenklass på B-prov.
Med den äran.
Vega och Marita gick hem med ett 2:dra pris och Elsa o Rhae tog ett 3:e pris. Så bra gjort!

Grattis också till Marilois och Banzai som gjort sin första start tillsammans med gott resultat: Godkänt på JRK:s apporteringsprov.

Och så grattis igen till Elsa, nu med Acho, och till Marita, nu med Puma,(mor till både Acho o Vega) som på samma tävling knep var sin titel RLD A (Rallylydnad avancerad klass) och nu siktar på mästarklass för att få var sitt rallychampionat. Puma hamnade därtill på prispallen genom att ta både ett femte- och ett tredje pris.
Och så ytterligare ett grattis till Marita och Vega som även fixat ett första diplom i nosework.
Sen var det Britta o Cava (P Puh) som båda gjorde sin första start i NKL på B-prov tillsammans med sina mattar Karin o Kristina. Båda fixade provet jättebra. Britta fick ett första pris och Cava ett andra pris.
Och när månaden nästan var slut startade Johan o Bim (P Neptunus) på sitt första B-prov i öppenklass och fick ett 2:dra pris. 

Augusti är helt klart en bra månad.     

Juni o juli 2020. Grattis Marita och Puma, Eva o Soya, Johan o Bim

Pilens Puma

 

Johan o Bim. Pilens Neptunus

Corona har satt stopp för prov av alla de slag men äntligen är det dags för årets första grattis som går till Marita och Puma.
Matte berättar att Puma erövrade sina fina rosetter vid sin första start i nosework klass 2 där hon vann inomhussöket och totalt 
kom på tredje plats.

På ett av coronaårets första B-prov startade Eva och Soya (P Jupiter) i öppenklass och fick ett 2:a pris. Jättebra jobbat. LIka glada är Johan och Bim (P Neptunus) som i nybörjarklassen fick ett 1:a pris. Grattis till alla fyra!

 

2020. Jättegrattis till Anna o hennes Etta (Pilens Dione) som blev årets retriever, 2019. korad av SSRK Östra.

Pilens Dione, årets retriever

Nu kanske jag, som stolt uppfödare, ska slå mig för bröstet, men det känns inte som om min del i det här är särsklit stor. Det började med Gottands Bus som jag köpte av Berit och Roland Fredriksson som bor en bit utanför Östersund. Bus blev i sin tur mamma till min stamtik Pilens Max som är mormor till Pilens Dione, alias Etta.

Etta råkade bli köpt av Anna Londré som är väldigt bra på det här med hund. Anna har så gott som alla egenskaper man i vanliga fall brukar önska sig av en retriever. Anna är samarbetsvillig och lyhörd, hon har stor arbetslust, tycker mycket om att jaga, skyr varken regn eller snålblåst och kan ligga i från morgon till kväll med i stort sett vad som helst. Har hon därtill en hund vid sin sida är hon kababel till stordåd. Nu råkade hunden hon fick i sin vård bli Etta, som jag uppfattar som en hund som har precis det som jag önskar få fram i min avel. Nästan lika stor samarbetsvilja som jaktlust, lyhörd mot sin förare och uppmärksam på sina uppgifter. Socialt vänlig och trygg med såväl människor som hundar. I mycket är hon väldigt lik sin mormor Max.

Etta vet att det oftast lönar sig att samarbeta men hon har också fått behålla makten över sina nedärvda jaktgener och egenhändigt förvärvade erfarenheter och kan dra egna slutsaser när situtionerna kräver. Etta o Anna lever i en relation med ömsesidig lyhördhet. 

Ettas mama heter Pilens Selene, efter Just Like Prince William, och hennes pappa är Stenbury Askrike Black Nash. Bakom dessa hundar finns det människor som jag uppskattar väldigt mycket.

Denna sport, apporteringssporten, är fantastisk. Den ger så mycket glädje och så många vänner, både fyrbenta och tvåbenta.

Tack till alla, och stort, stort grattis till Anna o Etta!!

November 2019. Grattis Åsa o Muskot!

Muskot Pilens Earley Bird

 

Förstås handlar det om nosework när matte Åsa skickar en så stilig bild på Muskot (P Early Bird). Genom att nosa sig till maxpoäng på en noseworkstävling i klass ett flyttades han upp till klass 2.

Oktober/november 2019 Om Anna o Annas Etta som egentligen heter Pilens Dione. GRATTIS! Och GRATTIS igen!!!

Pilens Dione Etta

Grattis Anna! Som uppfödare är jag fantastiskt glad att det var just du som köpte Dione för fyra årAnna o Etta på internationellt A-prov sedan. Snabbt gjorde du henne till din Etta och ni två har sedan i stort sett bara gjort framsteg. B-provschampionatet förra året, A-provschampionatet i år. Däremellan mängder av första och andra priser på olika mästerskapstävlingar.

Som uppfödare är jag nästan ännu gladare för all kunskap, all djurödmjukhet och alla justa inlärningsmetoder du fört in i min kennel och också generöst bjudit många av mina övriga valpköpare på.

Etta har blivt dubbelchampion utan att någon gång i sitt liv behöva råka ut för att bli ryckt i halsen av sitt retrieverkoppel, hårdhänt omruskad eller elakt utskälld.
Etta hade turen att få en matte som inser att det finns träningsmetoder som i allra första hand bygger på förståelse. Människan anstränger sig att förstå sin hund och hunden, om den har förutsättningarna, förstår sin uppgift.

Som vän är jag oerhört stolt över dig. Du är en person som inte bara tränar dina hundar, du tränar även alltid dig själv, tänker om, rannsakar och går vidare. Och i förbifarten tränar du även mig, både som hundförare och människa. Tack!

Ta nu ett vått bad i äkta bubbelvatten, det har du förtjänat!

Och grattis Igen!!! Andra vinnare med R-Cacit på SSRK södras internationella A-prov. 

Oktober 2019 Grattis Björn o Trolla, Tellus o Banzai

BanzaiLejon o TellusTrolla Pilens Miranda

 

Härliga hundframgångar.

Tre PIlenhundar har fixat KKL i höst. Först ut var Tellus som är yngst med sina dryga 2 år, sen kom Banzai som är 3 år och sist kom P Miranda som är 4, eller Trolla som hennes husse Björn säger.

Tellus har även lyckats med att ta sin andra etta i Ökl och är nu, liksom Trolla, i elitnivå i alla kategorier.

Banzai har gjort tre starter i öppenklass under hösten och har fått 2:a pris på alla tre. Bra jobbat, men någon liten miss har gjort att hon fortfande har en etta kvar innan hon är i elitklass på B-prov. Men på A-prov platsar hon.

September 2019. Grattis Anna o Etta, o Nelson, Björn o Trolla, Leif o Kati, Mia o Verdi

VerdiBjörn o Trolla. Leif o KatiAnna o Etta

Pilens Nelson

 Stort, stort grattis till Anna och hennes Etta (P Dione) som vunnit ett A-prov och tagit sitt första cert på A-prov. Inte nog med att det är hennes och Ettas första A-provs-cert, det är hela Pilenkennlens första cert. Med ett Ck i bagaget är det förhoppningsvis inte långt kvar till titeln A-provschampion. Vi håller alla tummar och tassar.

Grattis också till Banzaisonen Pilens Nelson som, med sin fodervärd Tinas stöd, klarade polisens tester och nu kommer att tjänstgöra inom polismyndigheten.

Klubbmästare o Wt-vinnare: Björn o Leif lyckades med båda delarna. Björn o hans Trolla (P Miranda) tog hem segern i elitklass medan Leif och hans Kati vann nybörjarklassen när labradorklubben östra hade sitt wt-mästerskap. Bra gjort!

Och så har vi Verdi som med matte Mias stöd nu har fått en championattitel inom grenen viltspår.

September 2019 Grattis Björn+Trolla, Elsa+Rhae, Marita+Vega, Leif+Kati, Marie+Zally, Carina+Kepler, Marilois+Rasmus

Rasmus o MariloisMarie o SallyElsa o Rhae ( P Miramis)Björn o Trolla ( P Miranda)

Stort Grattis till bästa Björn och hans Trolla ( P Miranda) som tog sina två välförtjänta ettor i öppenklass. Den ena dessutom med HP då domaren sa sig sällan ha sett en så bra hund. Nu blickar detta härliga ekipage fram emot elitklass.

Grattis även till Elsa och Rhae ( P Miramis) som tog ett första pris på sin första start i nybörjarklass på B-prov där även Leif och Kati utmärkte sig genom att få ett tredje pris.

Första pris i NKL på B-prov har även Marita och Pumas Vega fixat.
Marie o Zally (P Hydra) tog ett första pris i öppenklass på B-prov.

Marilois och Rasmus har fått, först ett 3:e pris, och sedan ett 2:a pris  i NKL. Även Carina o Kepler har tagit ett 3:e pris i NKL.

Augusti 2019 Grattis Anette o Loka, Birgitta o Ester, Jorun o Theia, Åsa o Muskot, Anna o Etta, Kicki o Käck

Åsa o Muskot ( P Early Red Bird)Anette o Pilens Madonna (Loka)Birgitta o Ester

Duktiga hundar o duktiga hundägare.

Anette och Loka (P Madonna) startade i nybörjarklass på B-prov två dagar i rad och fick två förstpris. Bra gjort!! Likaså fixade Birgitta och P Ester Blenda samt Jorun o

Jorun o TheiaP Theia var sin etta i NKL på B-prov.

Åsa och Muskot (P Early Red Bird) deltog i sin tredje norseworkstävling och fick silverpriset. Matte säger att Muskot är "briljant!"

Och om vi ändå pratar om briljant, så kan vi dubbla det och syfta på Anna o Etta (P Dione) som nu gått till pris på A-prov.
Första pris och CK.

Pilenkennlen har också förärats sin första medalj i räddningshundarnas värld. Kicke och P Käck tog silver på SM.

Kicki o Käck

Anna o Etta

Augusti 2019. Grattis Jorun o Theia, Anna o Etta, Leif o Kati o Banzai

Kati

"Etta" DioneBanzaiTheia

Vilket mästerrskap!!
Två av tre titlar mästartitlar gick 
till Pilenhundar. Därtill två 3:e placeringar. Svårslaget kan man säga och stort, stort grattis till Jorun, Anna och Leif.

Jorun o Theia vann Nkl med 97 poäng, Leif och Kati kom 3:a med 93 poäng.

Anna o Etta (Dione) vann elitklass med 92 poäng och Banzai kom 3:a i Ökl med 91 poäng. (Trodde vi men arrangörens felräkning gjorde att hon hamnade på 4:e plats men med samma bra poäng.)

Därtill var det flera PIlenhundar som fick väldigt bra poäng trots att de inte nådde topplaceringarna.
Härliga hundägare, tack!!!

Augusti 2019. Grattis Anna o Etta, Sofia o Doris

Anna o Etta

Två Pilenhundar kom till start när SSRK arrangerade Elitmästerskap i Virå Bruk.

DorisSystrarna Etta ( Dione) o Doris (Titan.) Eftersom Etta är champion och alltså har tre förstapris i elitklass, hade hon ett försprång före Doris som gjorde sitt livs första start i eltiklass.
Cirka 45 hundar genomförda lördagens uttagningsprov i elit. Många fick nollor i protokollet.
Doris fick en hedrande 3:a efer ett väl utfört arbete i ett svårt prov. Hon gick i samma grupp som Etta, som var den enda hunden i den gruppen som fick en 1:a.

Totalt var det nio hundar ur 4 grupper som förärades en 1:a. Dessa gick också vidare till söndagens final som arrangerades som ett Mocktrail. (A-provslikande fast med dummys. Så fort ett ekipage gör ett misstag åker det ut.) Till slut återrsod 4 ekipage och när de sista apporterna bärgats korades Anna och Etta som 2:a med ett 1:a pris.

Som uppfödare är det fantastiskt att få valpköpare som inte bara älskar sina hundar. utan därtill lägger ner mängder av timmar på att förska förstå sina fyrfota vänner och bygga upp ett samarbete med ömsesigt förtroende som står sig inte bara i vardagen och under höstens jakter utan även när pressen blir stor i tävlingssammang.  Tack.

Juni 2019 Grattis Elsa o Rhae, Sofia o Doris

Pilens Titan "Doris"Pilens Miramis (Rhae)

Bra gjort Elsa och Rhae (P Miramis) som kom på 4:de plats med 92 poäng bland 139 ekipage när SSRK Dalarna ordnade wt i NKL.

Dagen innan hade de dessutom startat på unghundsderbyt tillsammans med tre syskon som alla placerade sig bland de 26 bästa av 184 ekipage. Alla fyra klarade dessutom alla fem stationerna utan att nolla på någon, vilket endast 28 ekipage av alla startande gjorde.
Mamma Lejon är stolt.

Grattis Sofia o Doris som blev 1:a vinnare på Jaktretriverklubbens vinnarklass-prov och det med bravur. Ingen fick andra pris, ingen fick tredje pris men någon fick fjärde pris. Det låter som om det var svårt, men inte för svårt för somliga.

Maj 2019 Grattis Sofia o Doris, Anders o Vidya, Eva o Soya, Björn o Trolla

Dorissoya

Anders o Vidya                                                 

Stort grattis till Anders o Vidya (P Venus) som fixade ettan i NKL på B-brov. Nu är ni ett öppenekipage.

Och lika stort grattis till Sofia o Doris ( P Titan) som fixade sin andra etta i öppenklass på B-prov och alltså gick vidare till att bli ett elitekipage.

Stort grattis också till Eva o Soya (P Soya Jupiter) samt Björn o Trolla (P Miranda) som fick var sitt andra pris i öppenklass på B-prov. 

 

Maj 2019 Grattis Anna o Etta, Björn o Trolla, Lena o Jack, Jens o Casper, Johan o Bim o Tellus

Lena, Jack, Jens o CasperTellusPilens Miranda TrollaPilens Dione Etta

 

 

 

 

 

 

Ett stort grattis till Anna o Björn, som med sina fina hundsystrar Etta o Trolla (P Dione o P Miranda), tog första, respektive andra, platserna på SSRK Östras elit-wt på Skokloster.
Det fanns två Pilenekipage på plats och de såg till att visa övriga 30 startande hur man bäst tar sig igenom stationerna på ett elit-wt. Etta fick 88 poäng o Trolla 86. Bra gjort!!

Grattis till Lena o P Jack Ceres som vann med 98 poäng på Wt i NKl i Nordvik och till Jens o Casper som på samma Wt vann elitklassen med 70 poäng.

Grattis till Tellus som blev de irländska domarnas val vid Claddagh Lodges mocktrails-arrangemang. Tellus var yngst i gänget eftersom hon fick ställa upp i stället för Lejon som var halt. Hon fixade galant 7 apporter av 8 möjliga.

Grattis också till Johan och Bim (P Neptunus) som startade på B-prov i NKL och fick ett andra pris. 

April 2019 Grattis Elsa o Acho, Sussie o Fonsie, Marita o Puma, Bim o Johan, Vidya o Anders, Eva o Soya

"Vidya" P Venus o Anders"Bim" P NeptunusPilens Acho Paladin
Acho har, med matte Elsas stöd, gjort sin tredje start i fortsättningsklass rallylydnad och fått sitt tredje kvalificerande resultat vilket givit titeln RLDF.

Fonsie (P Artemis) och Puma staratade, med stöd av sina mattar Sussie och Marita, i nosework på en tävling med 50 hundar.
Fonsie kom på en 4:e plats och Puma på en 9:e plats. Båda lyckades så bra att de fick sina tredje diplom och nu är uppflyttade till 2:an i noseworkstävlandet.

Systrarna Bim (P Neptunus) och Vidya (P Venus) har med stöd av sina hussar, Johan och Anders, lyckats ta ett 2:a pris respektive ett 3:dje pris på B-prov i Nkl. Bra jobbat.

Hatten av för Soya som, tillsammans med matte Eva, fick första pris med titeln andre vinnare på SSRK:s mocktrail för öppenhundar.

 

Januari 2019 Grattis Puma och Marita

Puma

 

Grattis Puma och Marita till ett fint pris. På sin allra första noseworkstävling fick de konkurrens av 50 hundar och lyckades ändå knipa andra platsen.

Grattis också till Fonsie (P Artemis) och Sussie som kom femma i samma tävling.

Oktober 2018 Lejon strålar

Lejons första A-provs pris

 

Lejon är fem år.

Hon blev viltspårchampion som ettåring och jaktchampion som treåring.

Som fyraåring vann hon SSRK:s WT för elithundar och som femåring blev uppgiften att fixa en merit på A-prov.

Hon har straffat ut sig på fyra men till sist gick det väldigt bra. 5 A-apporter med några prickar, lite för mycket blås från matte, gav ett 2:a pris. Därtill blev hon skyttarnas val och förärades guns choise.

Lejon må ibland vara en flamsa, men hon är den mest positiva individ man kan ha att göra med. 

Oktober 2018 Grattis Sofia o Doris, Sussie o Fonsie, Nellie o Eris

ErisSussie o FonsieGrattis Doris (Pilens Titan) som startat på Jaktretrieverklubbens markprov,
öppenklass, och 

Doris (Pilens Titan)belönats med utmärkelse, förstås väl stöttad av matte Sofia.

Grattis även till Pilenkennelns äldsta och yngsta förare som lyckats samla rosetter till sina hundar Fonsie (Pilens Artemis) och Eris.

Sussie genom att åstakomma bravader inom grenen nosework och Nellie genom att föra sin hund i fortsättningsklass på rallylydnad och få ihop 92 poäng.

 

September 2018 Grattis Anna och Etta, Banzai o Tellus

Etta, jaktchampionBanzai o Tellus, 1:a ökl

 

Dessa fantastiska hundar!

Banzai och Tellus blev två av tre bland 16 startande som tilldelades första pris i öppen klass på B-prov.

Etta (Dione) gjorde det praktiska provet och fick med beröm godkänt och tilldelades därmed championattitel.

Bra gjort av tre hundar som till åren inte är fyllda mer än 3 (Etta), 2 (Banzai), och 1 (Tellus).

Augusti o september 2018, Grattis gånger 2 Jennifer o Bob, Sussie o Fonsie, Anna o Etta

anna o ettaSussie o FonsieJennifer och BobGrattis Jennifer och Bob, (Pilens Simbo) som fick ett första pris i öppenklass på B-prov dagen efter en femte placering på WT i Ökl. Bra marscherat! Och grattis igen Jennifer och Bob som tog den andra ettan i öppenklass på B-prov. Nu är ni ett elitekipage. Kullens A-barn.
Grattis Sussie och Fonsie (P Artemis), som båda ser lika glatt överraskade ut över de fina priserna som de fick efter att ha slagit 50 andra hundar i en noseworkstävling.
Och grattis Anna o Etta (P Dinone) som vann elitklassen och även blev årests klubbmästare i elit på labradorklubben östras WT.

Juni 2018 . Tellus och Soya fixade det på unghundsderbyt.

Pilens Tellus 

Eva o Soya, Sofi o Tellus

9 juni 2018, Unghundsderby i Småland.

198 hunder till start. 5 rutor i grundomgången. Maximal utdelning är 100 poäng.
Tellus får 99 och Soya får 98.
Så duktigt!!!.
Sen en finalruta för de 9 som har bäst poäng. Där är de två Pilenhundarna lite mindre duktiga och slutar toalt på 4:e respektive 8:e plats. Soya väljs därtill som bästa hund av funktionärerna på en av rutorna.

Alla Pilenhundar skötte sig strålande. Vega/Marita kom på delad 20:e plats, Kepler/Carina på 40:e, Pontus/Christer på delad 83:e, Theia/Jorun på 132:a, Vidja-Venus/Anders på 142:a och Pascla/Evelina på 173:e.

Så strålande bra jobbat av alla. Så kul att ni tycker det är kul och är stolta över era hundar. Pilenkenneln har de absolut bästa valpköparna av alla.
Nu siktar vi på B-prov NKL till hösten.  

Juni 2018. Grattis Johan och Bim, Björn och Trolla, Sofia och Doris

Björn och TrollaBim, P Neptunus

 

Grattis till alla som jobbade duktigt i värmen på Labbe Östras WT.

Allra mest grattis till Johan och Bim (P Neptunus) som gjorde en rivstart i retrievervärlden med första pris och 96 poäng i NKL.

Lite mer erfarna är BJörn och Trolla ( P Miranda) som vann elitklassen tätt följda av Sofia o Doris ( P Titan).

Maj 2018 Grattis Wera o Nathalie, Käck o Kicki, Acho o Elsa, Sofia o Doris, Björn o Trolla

Pilens Käck32597022_10155448439566629_6064829946092584960_nPilens Trogsta "Wera"

 

Pilens Käck avancerar med hjälp av matte KIcki inom sin sektor. Till titeln räddningshund kan han nu lägga tjänstehund. 

Wera( Pilens Trogsta)har lurat med sig matte Nathalie ut på roligheter och det resulterade i 89 poäng som räckte till en 3:e plats i ÖKl på WT i Sala.

Pilesn Acho Paladin reste sig från operationsbordet, tog med sig matte Elsa och kom trea i rallylydnadstävling.

Grattis P Titan (Doris) o P Miranda (Trolla) som med Sofias och Björns hjälp tagit varsitt 2:a pris i Ökl på B-prov.

21-22 april 2018 Grattis Theresia o Iris, Björn o Trolla, Eva o Soya!

SoyaTrollaTheresia o Iris

 

Bra Aprilhelg för Pilenhundar.

På lördagen tog Iris (P Scar)1:a pris i NKL på B-prov med matte Theresia som stöd.

Söndagen var det WT- Vaxholm i Goldenklubbens regi.

Då tog Björns Trolla (P Miranda) första pris i öppen klassen med 95 poäng och Evas Soya (P Soya Jupiter) andra platsen i nybörjarklassen med lika många poäng.

Så duktiga hundar och förare.

November 2017. Grattis duktiga Doris och matte Sofia, Eris och Nellie

Nellie och ErisEris
Sofia o Doris

Väldigt bra gjort Doris. Först har du en kull valpar och sen fixar du KKL på änder i höstkallt vatten. Lite support av matte Sofia hade du väl, men ändå. Du verkar vara vovven som fixar det mesta. Grattis.

Och grattis Eris som med sin lilla matte Nellie erövrat rosett och titel i rallylydnad. RLDN.

Nellie (12 år) är Pilenkennelns yngsta valpköpare. Fonsies matte Sussie, 79 år, är äldst. Däremellan ett härligt spann med himla trevliga hundförare. Vad beror det på? De bästa valpköparna hamnar här.

Oktober 2017. Grattis Anna o Etta, Sanna o Hero

Sanna o HeroAnna o Etta

 

 

Fler oktoberframgångar. 

Först Anna och Etta ( P Dione) som var bäst av alla när Jaktretrieverklubben arrangerade markprov, vilket innebär att man tävlar om att uppföra sig bäst under pågående jakt.

Sedan är det Sanna och Hero ( P Nestor) som gett sig i kast med nosarbete och fått godkänt på doftprov vilket innebär att de får tävla i Nosework. 16 sekunder tog det för Hero att fixa det, berättar Sanna.

 

oktober 2017. Grattis Anna o Etta, Sussie och Fonsie

ErisEttaSussie och FonsieGrattis Etta och Anna som på en torsdag kom trea på Novice Stake och på lördagen efter fick ett första pris på KKL. Nästa år är siktet instä'llt på A-prov.

Och grattis Fonsie som fick en grön rosett för godkänt doftprov på lagerblad med stöd av matte Sussie.

Mejakullen numer två börjar visa framtassarna. På bild är Eris som med matte Nellie fixat rallylydnadsrosetter. Systrarna Theia, Soya, Vidya och Bim har startat på inoficiellt b-prov med blandat resultat. Allt från 1 till 0. 

23 september 2017. Bra Pilendag!

BobMejaBjörn o Trolla, Anna o Etta, Sofi, Lejon o Banzai

 

När labradorklubben östra höll sitt årliga höst-WT på Venngarn blev det storslam för Pilenhundarna. Första pris i NKl, andra och tredje pris i ÖKl och första och andra pris i ekl.

I elitklass vann Ettta (P Dione) med lite stöd av matte Anna. Tvåa kom Lejon.

I öppneklass kom Meja (P Selene) tvåa med husse Anders hjälp och Trolla (P Miranda) kom trea med husse Björns stöttning.

I nybörjklass tog Banzai hem segern.

Därtill tog Bob (P Simba) ett förstapris i NKL på B-prov i Järvsö.

 

 

Sept 2017 Grattis Kicki och Käck, Marie och Zally, Theresia och Iris, Anna och Etta, Björn och Trolla

Marie och ZallyKicki och Käck


Pilens Käck kan nu titulera sig som Certifierad Räddningshund.
Stort grattis.

Grattis till Marie och Zally (PIlens Hydra) som tog ett tredje pris i ÖKL på B-prov och ett 1:a pris på WT i ÖKl.

Grattis Theresia och Iris ( Pilens Scar) som fick ett andra pris på sin allra första start i NKL-B-prov.

Grattis Anna (Pilens Dione) och Etta som tog ett tredje-pris i Elitklass på B-prov.

Grattis Bjölrn och Trolla (Pilens MIranda) som tog ett tredje pris i ÖKL på B-prov.

Augusti 2017: Grattis Anna och Etta, Jens och Casper, Sussie och Fonsie

Sussie och FonsieAnna och EttaJens och Casper           

Grattis Pilens Dione, Etta, som med matte Annas hjälp tog sin första etta i ökl på b-prov den 6 aug.Grattis igen: Etta och Anna, som tog andra ettan i ÖKL på Litprovet.

Samma prov och samma dag som Jens och Casper (Pilens Panter) tog sin tredje etta i elitklass. Stort grattis! Bara praktiska provet kvar till championattiteln nu.

Grattis Sussie och Fonsie (Pilens Artemis) som diplomerat sig i nosework

Juli 2017, grattis Anders och Meja, Anna och Etta (och Kite) och Banzai

anna med etta och kiteBanzaiAnders och MejaStort grattis till duktiga Meja och duktiga Anders som fick ihop 96 poäng och kom trea på "Apportera för livet":s W-test.
20 på fyra stationer och 16 på en. 

Anna startade två av sina hundar på B-prov i Malmköping och fick ett andra pris i ÖKL med Etta (Pilens Dione) och ett första pris i Nkl med Kite, som får vara med här fast hon inte är en Pilenhund.

Banzai gjorde det i Ullånger och fick första pris med HP i nybörjaklass på B-prov. 

Nämnas bör också att systrarna Etta och Doris under våren, med den äran, kvalificerat sig på jaktretrieverklubbens prov och nu är berättigade att starta på klubbens markprov, vilket betyder prov med levande vilt.

Men först måste Doris ta hand om sin valpkull.

Grattis Sofia och Doris, Sanna och Hero, Jens och Casper, Marita och Puma, maj 2017

PumaDoris (Pilens Titan)

 

 

Grattis lilla superduktiga Doris, (Pilens Titan) som med matte Sofias hjälp tog sin första etta i Ökl på maj-provet i Axmar.

 Duktiga Sanna och duktiga Hero ( Pilens Nestor) knep andraplatsen i SSRK Västras w-t cup. Bra jobbat.

Jens och Casper, (Pilens Panter) lika duktiga de, vann tränings- W-test i Jämtland med 96 poäng.

Marita och Puma har gett sig på lydnad och knep andraplatsen i startklassen med 182 poäng. 
Sen startade de igen i startklass och vann.

Bra helg för Pilenkenneln april-maj -17

Jens o Casper, Björn o Trolla, Sofi o Lejon 

Lejon, 85 poäng på SSRK:s Wt för elithundar

Först var det labradorklubben östra som arrangerade WT tillsammans med goldenklubben.

Då vann Jens och Casper (Pilens Panter) elitklassen, Björn och Trolla (Pilens Miranda) kom tvåa i nybörjarklassen och Sofi och Pilens Lejon tog tredejplatsen i elitklassen.

 

Sen var det SSRK östra som arrangerade WT för elithundar vid Skokloster. Och då var det Lejon som var allra bäst. 

April -17: Grattis Iris o Theresia, Doris o Sofia, Etta o Anna, Hero o Sanna, Bob och Jennifer, Zally o Marie

Marie o ZallyTheresia och IrisSanna och HeroSystrarna Doris och Etta

Grattis Iris (Pilens Scar) som med matte Theresias hjälp vann sin första start i startklass, lydnad, genom att bli bäst av 22 startanade, den 8 april. 

Flera Pilenhundar visade framtassarna under påskhelgen. Först var det systrarna Doris (Pilens Titan) o Etta (Pilens Dione) som, med mattarna Sofia och Anna, fixade apporteringsprovet till Jaktretrieverklubben. Doris gick därtill vidare och blev bästa ekipage i ett öppenprov.

Sen var det systrarnas morbror Hero (Pilens Nestor) med matte Sanna som vann en elitklass i WT på västkusten med 90 poäng.

Och så det debuterande ekipaget Bob (Pilens Simba) och Jennifer som, visserligen inte hamnade på prisplats, men lyckades bra på W-t i Sala i nybörjarklass.

Helgen efter var det dags för Marie och Zally (Pilens Hydra) som tog sin etta på B-prov i Nybörjarklass.

Ask blev publikens favorit på Friends 2016

Ask utanför FriendsAsk på FriendsAsk bäst på Friends

Världens bästa Ask belv publikens favorit när han stod i klappbox på Friends under Sweden International Horse Show.

20 oktober 2016. Lejon gör ett godkänt praktisk prov och blir jaktchampion

Lejon

PIlens Lejon

Vad ryms i en liten hund, hur fort kan den lära sig saker?

Vi hamnar på en brygga, (tror aldrig jag skickat henne från en brygga förr,) jag säger "ut" och hon hoppar i, vad vi tror är vatten, men visar sig vara en bottenlös dyblandad sörja. Hon får panik, vill bara upp på bryggan igen, gör flera misslyckade försök, välter varje gång ner på rygg i sörjan innan hon lyckas ta sig under bryggan och hitta en planka på andra sidan som ger fäste för ett hopp upp på bryggan.
Det är dagens tredje såt, hon har fixat många apporter på sin väg mot ett championat, och jag tänker: "Jag bryter, det här klarar hon inte", men vi går ut till bryggkanten igen och jag säger "ut" och hon tar ett hopp ner i samma gegga och drar genast nytta av sin nyfunna erfarenhet. "Det här är ingen fara, bara en knipa som jag vet hur man tar sig ur." Hon håller linjen, arbetar sig ut på simbart vatten och hämtar en nyskjuten and. Fyra gånger upprepar hon bravaden i olika riktningar och varje gång hon ska leverera tar hon vägen under bryggan för att få avstamp på plankan.

I våras tog Lejon sin andra etta i öppenklass. I höst har hon gjort fem starter i elitklass med två tvåor och tre ettor som resultat. Därefter har hon gjort ett godkänt KKL, och startat på två praktiska prov. Det första fick hon underkänt på eftersom hon än så länge ibland har svårt att gå på skick samtidigt som det skjuts massor. Det är som om hon tänker att hon vill se allt som faller först så hon vet var hon ska hämta det sen. Det andra praktiska provet fick hon godkänt på och blev därmed svensk jaktprovschampion.

Lejon är en otroligt nyfiken och positiv hund. Hon är därtill världens snällaste. På bilden är hon tillsammans med lille Artur och den valpkull hon hade i våras. 

 

Lejon, Dina, Etta och Casper. Grattis! september 2016

Lejon klarar KKL

Vilka hundar! och mattar och hussar med för den delen.

Etta vann W-testDina lydnadschampion

Lejon bärgade mängder av änder och fixade godkänt KKL-prov

Fantastiska Dina (Pilens Diana) tog med matte Saras hjälp sista steget till lydnadschampionatet. Jättegrattis!

Etta (Pilens Dione) med matte Anna vann labradorklubben östras W-test i nybörjarklassen med 97 poäng.

Casper (Panter) med husse Jens tog ytterligare ett andra- och ett förstpris i elitklass på B-prov. Den här gången i Umeå.

Världens bästa Lejon! Och grattis Zally och Marie, och Trolla och Björn! September 2016.

Lejon tar sin tredje elitetta på Gotland.

Lejon på Gotland.

Pilens Miranda, "trolla"

 Lejon började 2016 med en valpkull. Sedan startade hon på vårprov och fick sin andra etta i öppenklass. Nu, under sensommaren, har hon gjort fem starter i elitklass med två tvåor och tre ettor. Den tredje ettan fick hon på Gotlandsprovet. 

Till Gotland åkte också Pilens Hydra (Zally) tillsammans med sin matte Marie. De fick en tvåa i nybörjarklass.

Syster Pilens Miranda (Trolla) åkte veckan efter med husse Björn till Enköping och fick ett första pris i nybörjarklass. 

Bra kull av Meja och Nash som föddes 30/6 2015. Hittills har de unga hundarna fått ihop en förstaplacering på unghundsderbyt,(Doris) en andraplats på W-test på Lidingö (Etta) och en förstaplats på Gotland (Zally). Sen har de presterat tre ettor i NKL: (Doris, Etta och Trolla), och en tvåa: (Zally.) Nu känns det som om det är brorsornas tur att visa framtassarna.

Jättegrattis till bästa placeringarna på unghundsderbyt den 12 juni 2016

Nathalie och Pilens TrogstaSofa med "Doris" Pilens TitanPilens Trogsta och Pilens Titan

                           Oj.oj.oj.

GRATTIS!

Sofia Gustafsson med Pilens Titan, "Doris" ännu inte ett år fyllda, som vann årets unghundsderby med 116 poäng av 120 möjliga.

Nathalie Andersson med Pilens Trogsta, "Wera" som kom tvåa med 112 poäng. 

Fantastiskt, otroligt. Det är bara sånt som nästan aldrig händer. Men nu hände det. De två främta placeringarna av 183 starter. 
                   

Tack för att ni är så duktiga och ambitösa med era hundar och tränar dem så klokt.

Bästa Ask

Ask Ask vinner distansen - igen

 

Världens bäsa Ask!!

När sommaren var slut och brudarna hade åkt hem tänkte han nog att det skulle bli skönt att få ta det lugnt en stund. Men då tyckte matte det var dags för en ny distanstävling. Och Ask ställde upp som vanligt, sprang de två milen nästan uteslutaandde i galopp. Gick i mål på 58,36 minuter och fick ner pulsen till 56 vilket återigen genererade i en seger med de fantastiska priser som Flygande pass och Stormur skramlat ihop.

Fantastisk Pilenhelg 22-23 aug 2015

Pio fixar en superstark öppenetta i TulkaLejon o PIoPilens Panter, Casper,Vilka duktiga hundar!!!!
Allra bäst var Pilens Panter, "Kasper" som tog två öppenettor på raken på Lit-provet i Östersund. Sen kom Pilens Pomona "Pio" som tog sin andra öppenetta i Tulka i Hallstavik och nästan lika duktig var Pilens Lejon som fick en tvåa på samma prov. Därtill grattar vi släkten från Gottandskenneln som tog rejält med priser på Litprovet. 

Duktiga hundar juli och augusti 2015

Pilens DianaPio o Lejon

 

Grattis Dina och Sara som tog första pris med 92 poäng på labradorlklubben östras WT, den 9 augusti.

 

 

                         Pio (Pomona) och Lejon startade den 25 juli på labradorklubbens östras öppenprov.

                         Lejon gick i fjärde par och Pio i femte.

                         Båda fixade ettan och matten är mycket stolt.

Allra bästa Ask

Ask tävlar distansAsk drar bröllop

 

 

 

Det är få förunnat att få en häst som Ask.

Ena veckan drar han bröllop och står blick stilla under hela vigselceremonin, nästa springer han två mil och får bästa tiden på Flygande Pass/Stormurs distanstävling och vinner fantastiska priser.